Hva er FabelFlora?

Form og fortelling er stikkord for hvordan vi arbeider og hva vi søker å formidle i vårt kunstneriske virke.

Studier, betraktning, beundring og undring over fabelaktig flora, fauna og mangfoldige, vakre, sterke og skjøre nordiske landskap ligger til grunn for vårt formspråk og fargebruk.

Under navnet FabelFlora skaper tekstilkunstnerne og designerne Ann-Tove Engenes, Kristine Dybwad og Åsne Midtgarden en verden av grafiske trykk sprunget ut av en dyp interesse for natur.
Med farger, geometriske former og varierte mønsterflater skaper vi unike visuelle fortellinger. Ved å bygge lag på lag i komposisjonene oppnår vi dybden og rikdommen i uttrykket som kjennetegner arbeidene våre.

Bildene er trykket på papir i kunstkvalitet og produsert i begrenset opplag i Norge.
Hvert trykk har en diskret preget logo nede i høyre hjørne og kommer med et signert ekthetsbevis.

FabelFlora har også i designbutikk i Bergen. FabelFlora er en del av vårt internasjonalt kjente designfirma Scandinavian Surface hvor vi designer tapeter basert på nordisk natur og kultur. Tapetene selges over hele verden gjennom vår svenske produsent Photowall. Se mer på www.scandinaviansurface.com

Alt om trykk-kvalitet, glass og rammer.

Våre rammer er produsert innenfor EU og vi tilbyr følgende varianter:

Heltre eik: Smal, lett oljet rammelist. Det er samme bredde/profil på list uansett størrelse på bildet.

Aluminium: Smal profil i matt hvit eller matt sort. Det er samme bredde/profil på list uansett størrelse på bildet.

Glass og bakpapp: Pho Rite refleksfritt frontglass i UV-blokkerende og refleksfri akryl i gallerikvalitet. Glasset er tykt og helt fargeløst.

Syrefri Hahnemühle bakpapp sikrer at bakplaten ikke vil påvirke (gulne) bildet.

Cottonrag grafikkpapir: Vår grafikk er trykket på kraftig, syrefritt bomullsbasert papir i en luksuriøs, matt kvalitet med en svak tekstur som gir dybde til fargene. Papiret er i gallerikvalitet og har en levetid på opptil 100 år hvis forholdene ligger til rette.OBS. Må ikke forveksles med plakatpapir, som er laget av trefiber og følgelig kommer til å gulne etter hvert når det eksponeres for lys.

Giclèe trykkemetode: (Uttales «sjiklee» eller «sjiklei»).Giclée (jet print) er en trykkemetode brukt av kunstnere, museer og gallerier verden over. Hvert Giclée trykk er individuelt produsert og det regnes som verdens mest avanserte digitale kunsttrykk metode.

Trykkeri: Vår samarbeidspartner i Bergen er A7 trykkeriet som har høy kompetanse på Giclèe trykk. De holder til like rundt hjørnet så dette er i høyeste grad kortreist produksjon!